ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

  • My English Language Centre

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Date: August 3, 2017 Author: My English Language Centre Categories: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

teachers

Όλοι οι καθηγητές στο My English είναι απόφοιτοι Αγγλικής Φιλολογίας πανεπιστημίων ή έχουν ως μητρική γλώσσα τα Αγγλικά. Πέρα από την εμπειρία, διαθέτουν αγάπη για τη μετάδοση των Αγγλικών ως δεύτερη γλώσσα. Η όρεξη, το πάθος και η χαρά, τους κάνει αξιόπιστους καθηγητές στους οποίους μπορείτε να εμπιστευθείτε τη μόρφωση των παιδιών σας!

          “Learning a language is about constant experiment, not rehearsal and performance”.

(The Guardian, Embrace the parsnip, 2006).

 

Ειρήνη Παχάκη

Διευθύντρια Σπουδών

Γεια σας και καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Κέντρου μας! Σε αυτή τη σελίδα θα θέλαμε να σας πούμε λίγα λόγια για εμάς και το μικρόβιο που έχουμε όλοι για τη διδασκαλία των Αγγλικών.
Όσο για εμένα, έχοντας γεννηθεί στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς, μεγάλωσα ως δίγλωσση. Αυτό σημαίνει ότι έχω τόσο τα ελληνικά, όσο και τα Αγγλικά ωε μητρική γλώσσα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1992, ολοκλήρωσα το γυμνάσιο και το λύκειο στο Ηράκλειο και έπειτα έφυγα για σπουδές στην Αγγλία όπου έμεινα άλλα 6 χρόνια. Ολοκληρώνοντας και το Μεταπτυχιακό μου, καιρός ήταν να επιστρέψω στη μαμά πατρίδα 🙂
Η πορεία μου στη διδασκαλία των Αγγλικών ξεκίνησε το 2007 όταν πρώτο-δίδαξα σε ένα φροντιστήριο… και κόλλησα! Λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, με τις εμπειρίες μου στις αποσκευές μου, άνοιξα το My English Language Centre, το οποίο έχει γεμίσει με πολλά παιδικά χαμόγελα και πολλές ευχάριστες ώρες διδασκλαίας από τότε.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας να έχουν μία φανταστική μαθησιακή εμπειρία κοντά μας!

 

Τίνα Μοσχόβη

Kαθηγήτρια Αγγλικών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Η αγάπη για τα Αγγλικά όμως με οδήγησε ως τη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η συνεχής ενασχόληση με τη γλώσσα με έκανε να θέλω να μοιραστώ την ομορφία της και έτσι μοιραία βρέθηκα να διδάσκω και να συνεργάζομαι με μαθητές. Μου αρέσει να ενημερώνομαι συνεχώς στον τομέα της διδακτικής. Έχω ολοκληρώσει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης καθηγητών Αγγλικής με θέμα «Διαφοροποιημένη Μάθηση» (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) καθώς και το διαδικτυακό πρόγραμμα με θέμα «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε Μαθητές με Δυσλεξία» (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο).

Με ενδιαφέρει οι μαθητές μου να νιώθουν άνετα κατά τη μαθησιακή εμπειρία και φροντίζω το μάθημα να είναι ευχάριστο, δημιουργικό και κυρίως βασισμένο στις ανάγκες του κάθε μαθητή. Είναι μεγάλη η ευχαρίστηση όταν βλέπεις τη λαχτάρα αλλά και την ικανοποίηση στα πρόσωπα των μαθητών σου που ανακλύπτουν μια νέα και ενδιαφέρουσα γλώσσα όπως τα Αγγλικά.

Ραντεβού για μια ακόμα συναρπαστική εμπειρία στον κόσμο των Αγγλικών!


Mαρία Τερζάκη

Kαθηγήτρια Αγγλικών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Η αγγλική  γλώσσα με κέρδισε από την πρώτη επαφή μαζί της. Το ενδιαφέρον αυτό, λοιπόν, με οδήγησε στην Αθήνα, όπου σπούδασα στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Η πρώτη μου επαφή με τη διδασκαλία, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια, και η “αναζήτηση” νέων μεθόδων με βοήθησαν να επιβεβαιώσω την αγάπη γι’ αυτό το επάγγελμα. Ως παιδί εκπαιδευτικών, το “μικρόβιο” για τη διδασκαλία πέρασε επιτυχώς στο DNA μου. Βρέθηκα, λοιπόν, μέσα σε αίθουσες να μεταδίδω την ομορφιά της αγγλικής γλώσσας. Βλέποντας τη λαχτάρα των μαθητών να γνωρίσουν μια καινούρια ξένη γλώσσα, προσπαθώ να κάνω το μάθημα μια διαδραστική εμπειρία εκμάθησης, χρησιμοποιώντας ευχάριστες, εναλλακτικές και διαδραστικές μεθόδους. Ας μοιραστούμε λοιπόν, την εμπειρία αυτή με μεράκι και καλή διάθεση!

 

Ειρήνη Γιακουμάκη

Καθηγήτρια Αγγλικών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης σε μια αγαπημένη πολύτεκνη οικογένεια. Από μικρή ηλικία έδειξα μεγάλη αγάπη στα αγγλικά και συγκεκριμένα στην αγγλική λογοτεχνία. Αυτή η αγάπη μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια και την ανεκτίμητη έμπνευση ώστε να περάσω  στην Αγγλική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου από όπου και αποφοίτησα το 2010. Το πτυχίο αυτό μου πρόσφερε, πέρα από πολλές γνώσεις στο αντικείμενο της παιδαγωγικής, την αγάπη στην μάθηση, στη διδασκαλία αλλά και στα παιδιά, στα ταλέντα τους, τις ιδιαιτερότητές τους και την πεποίθηση ότι με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να αποκτήσουν αυτό το υπέρτατο εργαλείο που ονομάζεται ξένη γλώσσα. Φροντίζω  να μπαίνω στην θέση και ψυχοσύνθεση του μαθητή όντας και εγώ η ίδια μαθήτρια άλλων γλωσσών καθώς  η γνώση είναι ένα δια βίου αγαθό.

Η πολύχρονη εμπειρία μου στο χώρο της διδασκαλίας μου έμαθε ότι  το μάθημα πρέπει να γίνεται πάντα με χαρά, με παιχνίδι, και γνήσιο ενδιαφέρον στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Για αυτό το λόγο φροντίζω πάντα να ενημερώνομαι για νέες μεθόδους διδασκαλίας ούτως ώστε ο μαθητής να εξελίσσεται μέσα από την αγάπη του για τα Αγγλικά, μία γλώσσα που διευρύνει τους ορίζοντες ενός παιδιού και αποτελεί σημαντικό εφόδιο  στην ζωή.