ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  • My English Language Centre

Junior AB

Date: August 25, 2016 Author: My English Language Centre Categories: ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Προτείνεται για: μαθητές από 3η δημοτικού

Στόχος: H Junior ΑB είναι μία συνδυαστική τάξη όπου διδάσκεται η ύλη της Junior A και Junior B μαζί σε μία χρονιά ταχύρρυθμα. Λόγω του ότι το πρόγραμμα είναι πολύ εντατικό, προτείνεται για μαθητές που έχουν ήδη ολοκληρώσει τη 2α δημοτικού καθώς οι απαιτήσεις στην εκμάθηση λεξιλογίου  και τη κατανόηση γραμματικών φαινομένων είναι αρκετές και θα πρέπει να έχουν κατανοήσει πολύ καλά τα γραμματικά φαινόμενα πρώτα στα Ελληνικά. Μαθαίνουν όλα τα βασικά στοιχεία της γλώσσας (την αλφάβητο, 450 λέξεις και 25 γραμματικά φαινόμενα συνολικά) που θα τους ακολουθούν σε όλα τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη.

Μεθοδολογία Διδασκαλίας: Η Junior AB ξεκινάει με την διδασκαλία της αλφαβήτου ώστε να θεμελιώσουμε την ικανότητα γραφής και ανάγνωσης. Σε αυτό το επίπεδο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους πιο σύνθετους ήχους της γλώσσας ώστε ο μικρός μαθητής να αποκτήσει όσο γίνεται πιο σωστή προφορά και δεξιότητες ανάγνωσης. Το τραγούδι, το παιχνίδι, η αφήγηση και η συνεργατική εκμάθηση παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτές τις ηλικίες και χρησιμοποιούνται ευρέως ως μέθοδοι σε αυτό το επίπεδο. H διδασκαλία γίνεται με τρόπο βιωματικό δηλαδή μαθαίνει μέσα από το να χρησιμοποιεί τη γλώσσα μέσα στη τάξη σε παιχνίδια, αναπαράσταση ρόλων, ακουστικές ασκήσεις κλπ. Η χρήση διαδραστικού πίνακα και υπολογιστών ζωντανεύουν το μάθημα μπροστά στα μάτια των παιδιών με βίντεο-παρουσιάσεις και συναρπάζει κάθε τύπο μαθητή. Ειδικότερα, το πρόγραμμα σπουδών εφαρμόζεται ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν τα Αγγλικά σαν να ήταν η μητρική τους γλώσσα!

 Αριθμός παιδιών στη τάξη: 4-6

Πιστοποιητικό Cambridge English: Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Junior B θα είναι σε θέση να αποκτήσουν το πιστοποιητικό Young Learners (Starters) του πανεπιστημίου του Cambridge.Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες )

 

Αντιστοιχία με το CEFR: Α1 (Στοιχειώδης Γνώση)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μας, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .