ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

  • My English Language Centre

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Date: September 3, 2014 Author: My English Language Centre Categories: ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

methods

Στο My English φροντίζουμε για κάθε τύπο μαθητών  με τη χρήση μεθόδων Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) ώστε η αποκτημένη γνώση να είναι για ΠΑΝΤΑ.
Η σημερινή γενιά παιδιών και εφήβων είναι λάτρεις της τεχνολογίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ δυνατό εργαλείο για τη διδασκαλία! Στον τομέα εκμάθησης ξένων γλωσσών έχουν αναπτυχθεί πολλά τεχνολογικά εργαλεία τα οποία διατηρούν το ενδιαφέρον των μαθητών ζωντανό και βοηθούν τον καθηγητή στην αποδοτικότερη μετάδοση της γνώσης. Τέτοια μπορεί να είναι:

Διαδραστικοί πίνακες

  •  Οι διαδραστικοί πίνακες είναι πίνακες αφής, οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν ήχο και εικόνα -όπως και ένα κινητό αφής. Με τη χρήση τους επιτυγχάνουμε την επικέντρωση του μαθητή στον πίνακα, την εισαγωγή ήχου και εικόνας στο μάθημα, κάνοντάς το συναρπαστικό!

Οπτικοακουστικό λογισμικό

  •  Στον τομέα εκμάθησης Αγγλικών έχουν αναπτυχθεί πολλά χρήσιμα λογισμικά προγράμματα για την καλύτερη εμπέδωση της γλώσσας, κυρίως για την ανάπτυξη της δεξιότητας του Listening.

Ηλεκτρονικά βιβλία

  •  Τα ηλεκτρονικά βιβλία ή e-book συνοδεύουν κάθε αξιόλογη σειρά βιβλίων. Περιέχουν το μάθημα σε ηλεκτρονική μορφή, και επιτρέπουν την αναπαραγωγή των λέξεων, κειμένων και γραμματικών φαινομένων, ώστε ο μαθητής να κάνει επανάληψη στο σπίτι σε όλα όσα διδάχθηκε την ώρα του μαθήματος και να τα εμπεδώσει. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει στο παιδί να διαβάζει το μάθημα του μόνος του, χωρίς τη βοήθεια τρίτων, με αποτέλεσμα να αυτονομείται στο διάβασμα του.

Όλα τα παραπάνω εργαλεία, μπορούν να βοηθήσουν εξαιρετικά τις περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Στο My English χρησιμοποιούμε όλους τους παραπάνω τρόπους διδασκαλίας ώστε να πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!!